Opleiding Hygiënebuddy

Opleiding Hygiënebuddy’s

Basishygiëne op het werk

Hygiëne is sinds de wereldwijde coronacrisis belangrijker dan ooit. Met de juiste regels kan je besmettingen voorkomen. Maar nieuwe of wijzigende richtlijnen zorgen voor onzekerheid bij medewerkers. Een fout is snel gemaakt, maar kan – in het bijzonder in de zorgsector – verstrekkende gevolgen hebben. Met een (periodieke) training voorzie je de juiste instructies en oefening.

Workshop Basishygiëne

Hoe kan de besmettingscyclus doorbreken? Hoe vermijd je dat je ziektekiemen overbrengt, of meeneemt naar huis? Hygiëne kan duidelijk uitgelegd en toegepast worden. Tijdens een korte (ong. 2 uur) workshop zet onze docent alles op een rijtje: - Hoe verspreiden ziektekiemen zich? - Handen wassen: hoe doe je het goed? - Wanneer gebruik je een mondmasker? - Wanneer kies je voor ontsmetten? Tijdens de training is er ruimte voor de praktische vragen uit het werkveld.

Opleiding tot adviserende ‘Hygiënebuddy’

Is er extra expertise nodig in je organisatie? Dan is de opleiding ‘Hygiënebuddy’ geknipt. Tijdens een dagopleiding krijgen jouw toekomstige buddy’s een diepgaande vorming: - Basishygiëne: hoe doen we het goed? - Basis microbiogie: hoe ontstaan besmettingen? - Coachende communicatie: hoe begeleid ik collega’s hierin Na de opleiding kan een buddy als deskundige in de organisatie medewerkers ondersteunen, risico’s opsporen en aanbevelingen doen voor protocollen.

Healtium als partner in hygiëne

De experts van Healtium komen recht uit het medisch werkveld om organisaties te helpen bij hun gezondheidsbeleid. Vanuit hun biotoop trachten ze goede praktijken over te brengen op jouw medewerkers. Naast vorming is Healtium ook je sparring partner in je hygiënebeleid. Bij moeilijke vraagstukken zoekt Healtium mee naar antwoorden. Kennis en duidelijkheid zijn elementair om het hoofd te bieden aan een epidemie. Met een kennisinjectie van Healtium breng je de basis over op je medewerkers. Doet er zich toch een crisis voor die boven je hoofd groeit? Weet dat je niet alleen staat. Healtium heeft een team klaar voor crisismanagement van A tot Z: cohortering, protocollen en communicatie. Lees het blogbericht over de opleiding: https://www.healtium.be/hygiene-ligt-in-jouw-handen Lees het blogbericht over crisismanagement: https://www.healtium.be/covid-19-woonzorgcentrum-op-rails-dankzij-crisis...

Contacteer ons

Wens je meer informatie over ons aanbod of heb je een vraag of opmerking? Contacteer ons dan vandaag nog!

014 70 58 07
0476 23 49 76
info@healtium.be

Onze partners

Healthy People, Good Business

Bij Healtium geloven we dat gezonde medewerkers het succes van een bedrijf kunnen bepalen. Een gezonde geest in een gezond lichaam is vandaag heel actueel. De gespecialiseerde zorgverleners van Healtium weten dit, en bieden zowel aan bedrijven als particulieren begeleiding op maat aan in de zoektocht naar een optimale gezondheid.

Meer info →

Volg ons!

Facebook